Welkom op onze website.

Mieke en Gerard

       

Wij, Mieke en Gerard , zijn in 2014 gestart met onze stichting "Cuba Adelante". Ons doel is om Cubanen te helpen voor een iets beter bestaan en welzijn. Momenteel hebben we contact met 4 weeshuizen in de stad Holguin. Thuis worden we steeds vaker benaderd door mensen en instanties voor advies, hulp of medewerking. We vinden het steeds leuker om voor onze stichting, in samenwerking met onze contactpersonen  in Holguin; Yamaisy, Jorge en Carlos, en in  Banes; Arisdel, te werken en Cuba als doel te hebben; het mooie landschap, de mooie natuur maar vooral de geweldige mensen.  

Voor geïnteresseerde groepen mensen kunnen wij  een lezing, ondersteund met vele foto's en kleine filmpjes, over Cuba en informatie over Stichting Cuba Adelante verzorgen. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina.  

 We zijn, in samenwerking met Carlos, de

de verbouwing in weeshuis Maceo gestart.

Deze verbouwing is nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig is hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Ze zijn voortvarend van start gegaan, zie de foto's hieronder. Eind februari zal het project klaar zijn en hebben we weer een mooi project gerealiseerd.

Wie een financiële bijdrage wil leveren aan dit project, kan een donatie doen op onze rekening NL07 KNAB 0723 5497 45   onder vermelding van Maceo. Het project zal ongeveer €1600,00 gaan kosten


Neem eens een kijkje in onze fotogalerij en krijg een indruk van wat we zoal doen. Voor de foto's  klikt u hier

Reisverslagen


 

U kunt ons volgen op Facebook:

https://www.facebook.com/StichtingCubaAdelante/


Voor ICAP Holguin kijkt u even op:      

https://www.facebook.com/icap.holguin