Bankrekening: NL07 KNAB 0723 5497 45

We gaan stoppen met het organiseren van de  "Cuba Adelante Run" omdat er te weinig deelnemers op af komen. Alle vrijwilligers, sponsoren en mensen die ons geholpen hebben heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage.

Stichting Cuba Adelante heeft dit jaar van Medicura Nederweert twee rolstoellen en rollators gekregen om mee te nemen naar Cuba                                Heel hartelijk bedankt, Medicura Nederweert!!!!                          Eén rolstoel is terechtgekomen in het Lenin Hospital in Holguin.

Jordan heeft zijn nieuwe prothese, gemaakt in Holguin.                          Dank je wel voor het bemiddelen, Yamaisy en Arisdel!


De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!


Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.  


     Cuba lezing voor "Zij Actief" Nederweert-Eind 


We hebben een lezing mogen verzorgen voor  Zij Actief te Nederweert-Eind. We hebben het een en ander uitgelegd over de geschiedenis van Cuba, de leefomstandigheden in Cuba en natuurlijk wat onze stichting doet aan stichtingswerk. Ter verduidelijking hebben we dit ondersteund met een PowerPoint presentatie met veel foto’s en een paar filmpjes.

Na afloop hebben we van het bestuur een mooie donatie gekregen en daarlangs hebben velen nog extra gedoneerd. Heel hartelijk bedankt hiervoor. We gaan hier zeker iets moois mee realiseren voor de kinderen en anderen in Cuba. 

Voor geïnteresseerde groepen mensen willen wij graag  deze lezing weer presenteren ter informatie over Stichting Cuba Adelante. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina. 

Stichting "Adadyiais in 1998 ontstaan vanuit vrouwenvereniging "ZijActief" afdeling Nederweert Eind. Wij hebben regelmatig contact met hen om ervaringen uit te wisselen. Voor meer informatie over hun stichting klikt u even op  "Adadyia"