Wilt u  doneren voor  Stichting "Cuba Adelante",      neem dan contact met ons op via de "CONTACT" - pagina.

  

 Een belangrijke vraag vanuit ICAP was:

projecten met jongeren/groepen vrijwilligers uit Nederland in Cuba. Denk bijvoorbeeld aan kleine verbouwingen, opknappen van lokalen in scholen, op gebied van kunst en cultuur, agrarisch, enz. Ze regelen dan dat er toestemming komt zodat dit gedaan kan worden, ze regelen onderdak in Casa Particular (vergelijkbaar Bed & Breakfast) of hotel. Er kunnen afspraken gemaakt worden over de tijd van werken en ontspanning. Bijvoorbeeld dat er een halve dag gewerkt wordt en halve dag ontspanning of 1 week werken en 1 week vrije tijd. Dat eventueel benodigde gereedschappen voor de werkzaamheden in Cuba kunnen blijven. Ze hebben in Cuba zelf vaak weinig tot geen gereedschappen. Natuurlijk moet wel de vlucht, onderdak, eten/drinken en ontspanning door de jongeren/vrijwilligers zelf betaald worden. Geïnteresseerden kunnen eerst contact met ons opnemen, daarna geven wij de aanvraag door aan ICAP in Holguin. Ook andere stichtingen die Cuba willen helpen zijn van harte welkom.                          Neem dan contact op via het contactformulier.

 Donatie "Goede Doelen Winkel Nederweert"

Onlangs  kregen we bericht van "Goede Doelen Winkel Nederweert"  dat zij ons weer een heel gulle donatie toegekend hadden. Ondanks het moeilijke jaar dat zij gehad hebben, zagen zij toch de mogelijkheid om Stichting "Cuba Adelante" te ondersteunen. Wij zijn hen dan ook zeer erkentelijk dat we met dit bedrag weer mooie dingen kunnen realiseren in Cuba.

       Stichting "Cuba Adelante" verrast met 70                 computers, beeldschermen en printers.   
Wij werden onlangs door Edward van den Borne in contact gebracht met Jo en Lars Hocks van Napoleon Computerstudio uit Baarlo. Bij Replay Speeltoestellen, eigendom van Edward, levert Napoleon al een tijd de computers- en benodigdheden en zo vertelde Jo’s zoon en compagnon Lars, dat ze wellicht nog bruikbare spullen hadden voor de stichting Dinsdagmiddag 12 januari 2021 werden wij verrast met een grote partij computer-hardware. Napoleon schenkt ons maar liefst 70 gebruikte computers, 40 beeldschermen en 6 printers! Een bus vol spullen waar we zeer blij mee zijn en een hoop organisaties in Cuba mee kunnen helpen. Jo, Lars en Edward, heel hartelijk bedankt! Flatscreens gedoneerd door Replay Profs in Playgrounds bv

                        Deze week zijn er door Edward van den Borne, eigenaar van                             Replay  Profs in Playgrounds bv 

uit Beringe, weer 5 flatscreens gedoneerd. Deze schermen willen we aan een school in Holguin geven. Wij zijn weer heel blij om zo de school weer vooruit te kunnen helpen.  Edward bedankt!!


 Heeft u nog goedwerkend computerapparatuur, laptops of tablets, en U gebruikt ze niet meer, wij hebben er nog een goede bestemming voor.

Eerste donaties voor Stichting Cuba Adelante stromen weer binnen.  Sinds we begin juni onze eerste container geladen hebben op de Maasvlakte, stromen de donaties weer binnen. Karin Linders- Janssen van de firma Janssen Diervoeders uit Nederweert heeft weer diverse gereedschappen voor de Le Thi Rieng school on Holguin gegeven alsook diverse andere goederen. We zijn ontzettend blij om deze goederen in Cuba weer te verdelen voor degene die het zo nodig hebben. Ook hebben we van andere particulieren weer goederen gekregen welke met de volgende container mee kunnen. De bedoeling is dat we een container in de buurt gaan plaatsen zodat we thuis geen opslag meer nodig hebben. Iedereen alvast weer bedankt voor de donaties. 

 

Eerste container geladen voor Cuba 

Afgelopen vrijdag 5 juni was het zo ver dat we konden beginnen met het laden van de vrachtwagen met donaties voor Cuba.

Deze vrachtwagen met oplegger was ter beschikking gesteld door                          A. Kanters Internationaal Transport uit Someren.                                                Hun chauffeur Ruud Janssen was bereid om de donaties naar Rotterdam te rijden en hulp te bieden met laden en lossen. Ook onze kinderen Bart en Ellen waren bereid om ons het laden en lossen te vergemakkelijken. 

De tafels en stoelen hadden we ’s middags al uit de opslag gehaald en klaar gezet zodat het laden van de oplegger sneller zou gaan.

Thuis hadden we al zo veel mogelijk op pallets geplaatst en geseald zodat hier het laden ook vlotjes zou verlopen. Hierop staan diverse goederen: van gereedschap tot medische goederen, rolstoelen en rollators tot kruiwagens en kleding. Al deze goederen zijn bestemd voor een ziekenhuis, een school, een laboratorium, een lichamelijk gehandicapten centrum en weeshuizen in Holguin en voor een bejaardenhuis in Banes. Ook voor een school in Moa hebben we veel tafels en stoelen.  Na twee en een half uur sjouwen hadden we de oplegger vol en was klaar om zaterdag het geheel naar Rotterdam te vervoeren.

NIRINT Shipping, een rederij uit Barendrecht, heeft voor ons een 40 voet container gratis ter beschikking gesteld (zij willen dit enkele keren per jaar doen) alsook het vervoer naar Cuba. De container zal tijdelijk opgeslagen worden in de loods van Rhenus Logistics op de Maasvlakte in Rotterdam, die deze kosten voor hun rekening nemen. De container zal nog een keertje open moeten omdat ook NIRINT Shipping zelf nog enkele goederen mee wil geven voor de school in Moa en ook een bedrijf uit Nederland heeft ons gevraagd om voor hen enkele goederen mee te willen sturen voor die school in Moa.

Voor ons was dit alles een nieuwe uitdaging waar we in eerste instantie erg tegen op zagen maar met heel veel goede begeleiding van Rodney Bustamante Salazar van de Nederlandse ambassade in Cuba, Marco den Breejen (voorheen Nirint Shipping) en Shelley Bek van NIRINT Shipping hebben we het voor elkaar gekregen om onze eerste container naar Cuba te verzenden. We wachten nog op de officiële toestemming vanuit Cuba maar de ontvangers daar weten al dat het er aan komt.

We hopen dat we volgend jaar (of misschien al eerder) weer een container goederen kunnen sturen. Inmiddels hebben we de eerste donaties goederen al weer binnen.

Wij danken iedereen die ons de afgelopen tijd hoe dan ook heeft gesteund met hulp, opslag, goederen of financiële middelen heel hartelijk. Zonder hen kunnen wij de noodzakelijke hulp aan Cuba niet verwezenlijken.De badkamers bij de arme families zijn klaar. Carlos heeft dit alles, als supervisor,  samen met de metselaar en bewoners  in korte tijd gerealiseerd. Ze zijn ontzettend blij met dit resultaat. Ze bedanken, degenen die dit hebben bekostigd, heel hartelijk!!

Badkamer bij Tata

Start badkamer bij Tata


Het dak zit erop

 Het betegelen 

 Het verven

De badkamer is klaar!


Badkamer Gero

Oude badkamer wordt afgebroken

De fundering gestort

De muren worden opgemetseld


Bezetten van de muren


Bloeddrukmeters gedoneerd door het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. 

 

 Lees en klik op: Nieuwsartikel op Nederweert24

 Noord Limburgse vakantiebeurs in België 19-01-2020 is goed bezocht!
Een flink aantal mensen had interesse in Cuba. We vinden het een goed georganiseerde beurs en de vrijwilligers van Pasar die het organiseren zijn vriendelijk en gemoedelijk. Onze complimenten! Volgend jaar zijn we er graag ook weer bij! 

Door een gulle gift hebben we onlangs bij Carlos een waterput kunnen laten slaan. Ook hebben we van iemand een centrifugaalpomp gekregen. Hijzelf maar ook de buren kunnen nu op een gemakkelijke manier aan water komen.


STUDIEREIS CUBA
15 - 19 november 2021.

 

 Meer info studiereis klik op pdf bestand: 

CubaMedic wordt gerund door Niubel Díaz Padilla. Zij is opgeleid tot arts in zowel Cuba als Nederland. Zij is in Nederland gepromoveerd en werkzaam als arts. Om het gedachtegoed van de Cubaanse gezondheidszorg in Nederland te verspreiden, geeft zij naast haar werk voor CubaMedic ook presentaties op nationale congressen m.b.t. volksgezondheid en universiteiten. Zij organiseert medische studiereizen naar Cuba; begeleidt artsen, studenten en professionals die stage lopen op Cuba en geeft medisch Spaanse les.
Meer info: https://www.cubamedic.nl/nlWe zijn als stichting Cuba Adelante uitgenodigd op Cuban Cultural Ventures Amigos Club Event, 15 juli 2019, in het Neptunus Familiestadion te Rotterdam. Een event dat Cuban Cultural Ventures (CCV) organiseert werd in samenwerking met Nirint Shipping Rotterdam.

Er waren een paar andere Nederlandse stichtingen voor Cuba, de Cubaanse ambassade en mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd. Na ontvangst werd het event geopend met een welkomstwoord voor iedereen door Nirint en CCV. Daaropvolgend de uitleg van de projecten die door CVV waren gedaan dit jaar. Ook werd er een optreden verzorgd door 2 Cubaanse dansers van Otro Lado uit Cuba. Daarna konden we de honkbalwedstrijd Taiwan – Curaçao gaan bekijken en samen in gesprek gaan. Dit was heel interessant en gezellig. 
Wie heeft er nog restjes wol of verloopgaren over? Maakt niet uit wat voor kleuren, dikte of soort. Neem dan contact op via het contactformulier.

Sjan Vossen uit Ospel haakt of breit in haar vrije tijd graag. Deze babymutsjes en kinderponcho's mogen we meenemen naar Cuba.      Gift "Goede Doelenwinkel" Nederweert. 

Verbouwing kantoor is klaar

Ondanks de verslechterde economische omstandigheden in Cuba zijn we begonnen aan een broodnodige verbouwing in Weeshuis Maceo. De verbouwing is nodig omdat het kantoor van de directrice, waar ook educatie wordt gegeven, veel te klein is. Deze verbouwing stond al jarenlang op hun verlanglijstje. Dankzij een gift van de "Goede Doelenwinkel" Nederweert kunnen we deze verbouwing realiseren. Wij bedanken hen dan ook heel hartelijk, ook namens het weeshuis. Carlos verzorgde weer het project en gaat zo goed als het kan de materialen kopen. Gelet de omstandigheden is dat voor hem ook een hele klus, soms moet hij hier ver voor weg. 

In mei 2019 zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Directrice Cary, het team en de kinderen zijn ontzettend blij met deze uitbreiding. Ze danken dan ook de "Goede Doelen Winkel" te Nederweert heel hartelijk dat zij deze noodzakelijke verbouwing mogelijk hebben gemaakt. 

                                 Badkamer is klaar!

Bij de familie Elsa is de badkamer met toilet klaar. Zij hadden geen wasgelegenheid of wc. Het is een ruimte geworden van 3 x 2 mtr. met een wastafel, douche en wc. Hiervoor moest een waterleiding vanaf de straat worden aangelegd, een watertank in de grond als voorraad, een pomp en een watertank op het dak. Ook moest er een zinkput worden gegraven. 

 

Dubbelklik op de foto voor een diavoorstelling

Iedereen die heeft bijgedragen, héél hartelijk bedankt!!!!!

Bibi en Sanne zitten op Havo 5 op de Philips van Horne school in Weert en  hebben een uitgebreid werkstuk gemaakt met het vraagstuk:  Op welke manier kan Nederland ontwikkelingslanden het beste helpen? 

Bibi heeft ook ons vragen gesteld hoe wij hier tegenaan kijken en hoe wij de mensen helpen in Cuba. Het cijfer voor hun werkstuk is 8.5, een schitterend punt!Jordan heeft zijn nieuwe prothese, gemaakt in Holguin.                          Dank je wel voor het bemiddelen, Yamaisy en Arisdel!


De verbouwing in weeshuis Maceo is klaar!


Deze verbouwing was nodig omdat de directrice, Caridad, 24 uur per dag bij de gehandicapte kinderen moet zijn. Caridad heeft zelf geen kinderen en beschouwt de kinderen in het weeshuis als haar eigen kinderen. Zij en haar man dienen daarom in het weeshuis een slaapplaats te hebben. Aangezien er voor hen geen slaapkamer aanwezig was hebben ze besloten om van de wasruimte hun slaapkamer te maken en voor de wasruimte een nieuwe ruimte te bouwen welke dan comfortabeler is. De huidige wasruimte is op de eerste verdieping en het gesjouw naar boven is dan ook voorbij.  Tevens had de verpleegster een betere ruimte nodig voor haar medische middelen en administratie. We hebben dit meteen in het project meegenomen. Carlos begeleidt dit project en helpt zelf ook mee. Op vrouwendag, 8 maart, was de opening en ook gevierd door allemaal.   

                            Lezing voor geïnteresseerden

Voor geïnteresseerde groepen mensen willen wij graag  deze lezing weer presenteren ter informatie over Stichting Cuba Adelante. U kunt altijd  contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site op de CONTACT-pagina.